Θεωρητική κατεύθυνση

    Στο Kέντρο Διαδραστικής Διδασκαλίας φιλολογικών μαθημάτων παρέχεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προετοιμασίας για μαθητές της Θεωρητικής κατεύθυνσης στα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών, της Νεοελληνικής Γλώσσας, της Ιστορίας, των Λατινικών και της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.

Διετής προετοιμασία

   Η πολυετής εμπειρία μας έχει καταδείξει ως απαραίτητη την διετή προετοιμασία για τις Πανελλήνιες  εξετάσεις. Έτσι, οι μαθητές μας, ήδη από την Β΄ Λυκείου προετοιμάζονται εντατικά στα μαθήματα κατεύθυνσης και της Γ΄ Λυκείου.

 

Τριετής προετοιμασία για την Έκθεση

 

    Ειδικότερα, όμως, στο μάθημα της Έκθεσης, η προετοιμασία των μαθητών καλό θα ήταν να ξεκινά από την Α΄Λυκείου, αφού η ύλη και η θεματογραφία είναι αρκετά μεγάλη. Επιπροσθέτως, οι μαθητές μαθαίνουν πως να γράφουν από νωρίς και έτσι μειώνουν αργότερα το φόρτο εργασίας.

Θερινά μαθήματα

   Τα θερινά μαθήματα το καλοκαίρι μεταξύ Β΄ και Γ΄ Λυκείου είναι υποχρεωτικά για την άρτια προετοιμασία των μαθητών και ξεκινούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου και περατώνονται κατά το τέλος του Ιουλίου (διάρκεια 5 εβδομάδων). Οι μαθητές επανέρχονται στις αρχές Σεπτεμβρίου για να γράψουν τρίωρα διαγωνίσματα στην ύλη που διδάχθηκαν κατά τη θερινή περίοδο.

   Τα θερινά μαθήματα το καλοκαίρι μεταξύ Α΄ και Β΄ Λυκείου ξεκινούν, για όσους το επιλέξουν, στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου και περατώνονται κατά το τέλος του Ιουλίου (διάρκεια 5 εβδομάδων). Οι μαθητές κάνουν επανάληψη της διδασχθείσας ύλης και εμπεδώνουν καλύτερα την ύλη της χρονιάς που πέρασε.

_____________________________________________________________________________________________________________________

Nietzsche:

«Ό,τι δε με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό»

Αριστοτέλης:

«Τα πάντα γίνονται αδύνατα όταν νομίζουμε πως δεν μπορούμε να τα πράξουμε»

Σοφοκλής:

«Για να σε βοηθήσει η τύχη πρέπει πρώτα ο ίδιος να βοηθήσεις τον εαυτό σου»