3 εκνευριστικά πράγματα που μπορεί να συμβούν όταν είσαι μαθητής/τρια!

3 εκνευριστικά πράγματα που μπορεί να συμβούν όταν είσαι μαθητής/τρια!

3 εκνευριστικά πράγματα

Μερικά από αυτά σίγουρα τα έχετε ζήσει…


Λένε ότι τα καλύτερα χρόνια, είναι τα μαθητικά. Αυτό σίγουρα είναι ένα υποκειμενικό συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει ο καθένας μας, αφού έχει ζήσει την εμπειρία των χρόνων αυτών και φυσικά μια τέτοια άποψη μπορεί να εξαρτηθεί από πολλές παραμέτρους.

Αν, για παράδειγμα, στη διάρκεια που φοιτούσες στο σχολείο, η προσωπική/ οικογενειακή σου ζωή βρισκόταν υπό κατάρρευση, σίγουρα τα μαθητικά χρόνια δε θα ήταν τα καλύτερα για σένα. Αν, όμως, ήσουν δημοφιλής, είχες πολλούς φίλους και έπαιρνες καλούς βαθμούς, τότε για σένα το σχολείο αποτελεί μια καλή ανάμνηση.

Ανεξάρτητα από το σε ποια κατηγορία ανήκεις αυτή τη στιγμή, σίγουρα θα έχεις ζήσει τα 3 πιο εκνευριστικά πράγματα που μπορεί να συμβούν όταν είσαι μαθητής!

Ο συμμαθητής που “τα ξέρει όλα”

Αν ήσουν αυτό το είδος μαθητή, καλύτερα να μη συνεχίσεις να διαβάζεις, γιατί πολύ απλά θα συνειδητοποιήσεις γρήγορα και επίπονα, πόση αντιπάθεια έτρεφαν οι συμμαθητές σου για σένα. Αν, όμως, άνηκες στους καλούς μαθητές, που προσπαθούσαν και διάβαζαν με πρόγραμμα, τότε αυτός ο συμμαθητής, σίγουρα ήταν ο χειρότερος εχθρός σου.

Μπορεί να γνωρίζατε τα ίδια, να διαβάζατε το ίδιο, αλλά εκείνος είχε σκοπό της ζωής του να το… διατυμπανίσει σε όλους, συμμαθητές και καθηγητές. Πάντα σήκωνε πρώτος το χέρι του, ανεξάρτητα από το μάθημα που θα κάνατε και την ερώτηση, απλά για να δείξει ότι είναι πρόθυμος να απαντήσει σωστά και πως φυσικά, τα γνωρίζει όλα!

Ένας τέτοιος συμμαθητής, μπορεί να θεωρηθεί “ευχή και κατάρα”, για πολλούς λόγους. Από τη μία, όταν έχεις διαβάσει και ξέρεις τις απαντήσεις, νιώθεις ότι θα πάρει εκείνος ξανά τα εύσημα, όπως συνήθως, ενώ αν δεν έχεις διαβάσει και αναζητάς μία σωσίβια λέμβο για να μην εξεταστείς εσύ, είναι το κατάλληλο πρόσωπο!

Σε κάθε περίπτωση, ένας τέτοιος μαθητής χρειάζεται σε κάθε τάξη και αν το δεις θετικά, μπορεί να αποτελέσει και ένα βασικό κίνητρο για να διαβάσεις περισσότερο και να τον ξεπεράσεις. Ενισχύει τον ανταγωνισμό και μπορεί να αποτελέσει και τον λόγο που θα διαπρέψεις στο σχολείο ή τον λόγο που θα το… μισήσεις!

colleagues standing office talking with each other 171337 6840

Το ξυπνητήρι που δεν χτύπησε

Όταν ξεκινάς να πηγαίνεις στο σχολείο μόνος σου, χωρίς τη συνοδεία των γονιών σου, δεν μπορείς να καταλάβεις εξαρχής το βάρος που θα κουβαλήσεις. Νομίζεις ότι πλέον είσαι ανεξάρτητος και μεγάλος, ενώ στην πραγματικότητα αποκτάς το μόνο μερίδιο ευθύνης για όποιο λάθος και να συμβεί. Πόσες φορές σου έχει συμβεί να μη χτυπήσει το ξυπνητήρι, να αργήσεις στο σχολείο και να αναγκαστείς να απολογηθείς και φυσικά να πεις την πιο συνηθισμένη δικαιολογία όλων των μαθητών;

Πολλές φορές δε θα σε πιστέψουν και κάποιες άλλες μπορεί να σε κάνουν να αισθανθείς και άσχημα για την αργοπορία σου. Αλλά, το ξυπνητήρι που δεν χτύπησε, είναι μια καλή προετοιμασία πριν την ενηλικίωσή σου, για να μάθεις να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου, να είσαι ειλικρινής και να στηρίζεις αυτά που λες με επιχειρήματα. Και ναι, άνθρωπος είσαι, θα συμβούν και λάθη. Προσοχή όμως, να μη συμβαίνουν τα ίδια λάθη, σε καθημερινή βάση.

● Να σε πιάσουν οι γονείς σου με κινητό εν ώρα διαβάσματος

Διαβάζεις εδώ και κάμποσες ώρες στο δωμάτιο σου και εκεί που θέλεις να αποφορτιστείς και να χαλαρώσεις, ξαφνικά μπαίνει η μαμά ή ο μπαμπάς σου στο δωμάτιο. Υπάρχει κάτι πιο ενοχλητικό από αυτό; Φυσικά, υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να μη σε πιστέψουν, αν πεις την αλήθεια, αλλά είναι αυτό που λέμε, bad timing.

Ειδικά όταν δίνεις Πανελλήνιες Εξετάσεις και μπορεί να είσαι αμέτρητες ώρες πάνω από ένα βιβλίο και αισθάνεσαι για λίγο την ανάγκη να το αφήσεις, θα μπει εκείνη την ώρα ένας από τους δικούς σου. Πολλές μπορεί να είναι οι αντιδράσεις ενός γονιού σε ένα τέτοιο θέαμα, όπως να γίνει επικριτικός, ή να γελάσει και να το δείτε χιουμοριστικά αφού του εξηγήσεις τι συνέβη ή ακόμα και να μην ασχοληθεί καθόλου γιατί δεν τον αφορά και εσύ ξέρεις πόσο διαβάζεις και την προσπάθεια που κάνεις.

Σε κάθε περίπτωση, εσύ πρέπει να υπερασπιστείς τον εαυτό σου και να είσαι ειλικρινής!

error: Content is protected !!
X