3 μυστικά αν νιώθεις down στις Πανελλαδικές!

3 μυστικά αν νιώθεις down στις Πανελλαδικές!

3 μυστικά αν νιώθεις down στις Πανελλαδικές!

Αν τα ακολουθήσεις, θα δεις ότι θα αποχωριστείς και το άγχος…


Είτε βρίσκεσαι στην τελική ευθεία, είτε προετοιμάζεσαι για τα θερινά μαθήματα της Γ’ Λυκείου, είτε έχεις περάσει από τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο παρελθόν, γνωρίζεις πως λίγες μέρες πριν την εξέταση, είναι απόλυτα φυσιολογικό να αισθάνεσαι άγχος και φόβο. Καταρχάς, αυτό που πρέπει να θυμάσαι, είναι ότι φυσικά δεν είσαι μόνος σου αφού κι άλλοι φίλοι και συμμαθητές σου περνάνε ακριβώς το ίδιο και έχουν τα ίδια συναισθήματα. 

Το να νιώθεις down πριν τις Πανελλαδικές, δεν προέρχεται απαραίτητα από το άγχος και το φόβο για αυτό που ακολουθεί, όσο για τη νοσταλγία που μπορεί να αισθάνεσαι σε αυτό το χρονικό διάστημα. Διαβάζεις τόσα χρόνια και προετοιμάζεσαι για τις εξετάσεις, χωρίς να είσαι σίγουρος-η για το μέλλον ή για το τι θέλεις να κάνεις. Φτάνοντας στην τελική ευθεία, εκτός από ικανοποίηση για το “τέλος του μαρτυρίου”, νιώθεις και μια αβεβαιότητα για το τι θα κάνεις μετά. Όλα αυτά συντελούν στο να αισθάνεσαι down πριν τις Πανελλαδικές. Παρακάτω θα σου παρουσιάσουμε 3 μυστικά που θα σε βοηθήσουν αν νιώθεις down στις Πανελλαδικές!

  • Χιούμορ & Διάθεση

Ένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνεις περισσότερο από ποτέ αυτό το διάστημα, είναι να γελάς. Δεν χρειάζεται να περάσεις δύσκολα για να γράψεις καλά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Βρες πράγματα που σε ευχαριστούν και ταυτόχρονα διασκέδασε το. Άλλωστε οι εξετάσεις αυτές αφορούν μια στιγμιαία αξιολόγηση των γνώσεων σου και όχι το πόρισμα για ολόκληρη τη ζωή σου! 

  • Χόμπι & Διασκέδαση

Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από το να συνεχίσεις τα χόμπι και τις ασχολίες που αγαπάς, ακόμα και αυτή την περίοδο. Είτε είσαι των αθλημάτων, είτε της τέχνης, βρες πράγματα που θα σε κάνουν να αποφορτίζεσαι και να περνάς καλά ταυτόχρονα. Για περισσότερη διασκέδαση, μπορείς να παροτρύνεις και τους φίλους σου να συμμετάσχουν. 

  • Χαλάρωση & Ύπνος

Η ξεκούραση είναι το Νο.1 εργαλείο που θα σε βοηθήσει στην περίοδο πριν και κατά τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Φρόντισε να αφιερώσεις μερικές ώρες την ημέρα για να χαλαρώνεις με τον τρόπο που θέλεις, ή να κοιμάσαι για να παίρνεις τις δυνάμεις που χρειάζεσαι. Με αυτά τα 3 μυστικά, θα καταφέρεις να μη νιώθεις down στις Πανελλαδικές!

 

Δες περισσότερα στο κανάλι μας στο YouTube:

ekthesi.ekfrasi

 

error: Content is protected !!
X