3 πράγματα που κερδίζεις με τις Πανελλήνιες, ακόμα κι αν δεν περάσεις!

3 πράγματα που κερδίζεις με τις Πανελλήνιες!

3 πράγματα που κερδίζεις με τις Πανελλήνιες

Οι Πανελλήνιες σε προετοιμάζουν για τις μελλοντικές σου δυσκολίες…


Η αλήθεια είναι πως ο θεσμός των Πανελλαδικών Εξετάσεων προκαλεί άγχος στους μαθητές, ακόμα και στην σκέψη. Συνήθως σκέφτονται ότι η αποτυχία είναι μονόδρομος και ότι δεν πρόκειται να περάσουν στη σχολή που θέλουν, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να μη δώσουν… εξαιτίας του φόβου. 

Παρόλα αυτά, οι Πανελλήνιες Εξετάσεις δεν αφορούν μόνο τις εξετάσεις ή το Πανεπιστήμιο, αλλά είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Με τις Πανελλαδικές έρχεσαι αντιμέτωπος- με την πρώτη φορά που θα κληθείς να καταφέρεις κάτι μόνος σου, να αποκτήσεις δυνάμεις και πειθαρχία. Σε αυτό το διάστημα, αναγκάζεσαι να δυσκολευτείς, να πεις “όχι” σε εξόδους με τους φίλους σου, να διαβάσεις για αρκετές ώρες, να απομονωθείς και να διατηρήσεις ένα καθημερινό πρόγραμμα που θα είναι διαμορφωμένο στους στόχους σου. 

Παρόλα αυτά, αυτό που πρέπει να κατανοήσουν οι μαθητές, είναι ότι ακόμα κι αν δεν περάσεις στη σχολή των ονείρων σου ή γενικά στις Πανελλήνιες, έχεις “κερδίσει” πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις.  

 

  • Πειθαρχία & Συγκέντρωση

Δύο από τις δεξιότητες που θα αναπτύξεις με την απόφασή σου να δώσεις Πανελλήνιες, είναι η πειθαρχία και η συγκέντρωσή σου. Δεξιότητες που σε άλλους ανθρώπους μπορεί να χρειαστούν ολόκληρα χρόνια για να αποκτήσουν και που αν δεν τις έχουν δεν μπορούν μακροπρόθεσμα να εργαστούν, ή να πετύχουν στόχος και όνειρα. Εσύ με την απόφασή σου να δοκιμαστείς σε αυτές τις εξετάσεις, έχεις αναπτύξει την πειθαρχία και τη συγκέντρωσή σου. 

 

  • Αντιμετώπιση φόβου 

Όπως και να το κάνουμε, σε μια τέτοια δοκιμασία, είναι απόλυτα λογικό να έρθεις αντιμέτωπος-η με τυχόν φόβους και άγχη. Οι Πανελλήνιες σε βοηθούν να ξεπεράσεις το φόβο και τα όρια σου και να αναγνωρίσεις νέες πτυχές του εαυτού σου, που βοηθούν στη μελλοντική εξέλιξή του. 

 

  • Συνειδητοποίηση

Το κομμάτι της συνειδητοποίησης είναι πολύ σημαντικό. Συνήθως, η συνειδητοποίηση έρχεται μετά τις εξετάσεις. Εκεί θα καταλάβεις ότι είτε περάσεις, είτε όχι, θα κληθείς να πάρεις κάποιες αποφάσεις για το μέλλον σου. Αν περάσεις στη σχολή των ονείρων σου, τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά και θα ξεκινήσεις τη διαδικασία για να φοιτήσεις εκεί. 

Αν περάσεις σε μια σχολή που δήλωσες στο μηχανογραφικό σου, αλλά δεν σου αρέσει ή δεν σε ενδιαφέρει τότε θα πρέπει να επιλέξεις αν θα δοκιμάσεις να δώσεις ξανά Πανελλήνιες, αν θα ξεκινήσεις να φοιτάς σε μια ιδιωτική σχολή, ή να κάνεις 10% για τον επόμενο χρόνο. 

Αν δεν περάσεις σε καμία σχολή από αυτές και αποφασίσεις ότι δεν θέλεις να σπουδάσεις γενικά, μπορείς να ψάξεις για μία δουλειά. Το τι θέλεις να κάνεις, είναι στο χέρι σου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Πανελλήνιες θα σου προσφέρουν ένα μάθημα ζωής και θα ευχαριστείς τον εαυτό σου για τη συμμετοχή σου σε αυτή τη δοκιμασία.  

 

Δες περισσότερα στο κανάλι μας στο YouTube:

ekthesi.ekfrasi

error: Content is protected !!
X