Συμβουλές για τελικές επαναλήψεις σε όλα τα μαθήματα!

Συμβουλές για τελικές επαναλήψεις

Ο Μάιος είναι ο κατάλληλος μήνας για να κάνεις τις επαναλήψεις σου.


Συμβουλές για τελικές επαναλήψεις

Ο Μάιος είναι ο μήνας που έχει συνδεθεί με το τέλος της άνοιξης, την αρχή του καλοκαιριού και φυσικά τις εξετάσεις του σχολείου. Συνήθως οι Πανελλαδικές ξεκινούν τις τελευταίες ημέρες του μήνα, για αυτό και είναι σημαντικό αυτό το χρονικό διάστημα κάθε μαθητής να φροντίσει να το αφιερώσει στις τελικές επαναλήψεις των μαθημάτων που πρόκειται να δώσει. 

Μάλιστα, φέτος που το Πάσχα πέφτει σχετικά αργά σε αντίθεση με άλλες χρονιές, τα περιθώρια για διάβασμα στενεύουν, για αυτό και είναι σημαντικό να προετοιμαστείς κατάλληλα. Ας δούμε μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν για τις τελικές σου επαναλήψεις σε όλα τα μαθήματα ξεχωριστά. 

  • Σύνοψη

Μία συμβουλή που μπορεί να σε διευκολύνει, ανεξάρτητα του μαθήματος που θέλεις να μελετήσεις, είναι να κάνεις σύνοψη της κάθε ενότητας. Μπορείς να καταγράψεις κάποιες λέξεις ή φράσεις-κλειδιά, σημαντικούς τίτλους και πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν και θα σου κερδίσουν σημαντικό χρόνο. 

Πώς γράφω σωστά μια περίληψη;

  • Χρονοδιάγραμμα/ Πρόγραμμα 

Αυτές τις ημέρες, είναι εξαιρετικά σημαντικό να οργανώσεις ένα χρονοδιάγραμμα με το χρόνο που σου απομένει, αλλά και τα πράγματα που πρέπει να διαβάσεις πριν την έναρξη των εξετάσεων. Μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτό το χρονικό διάστημα ακολουθώντας τις συμβουλές για τελικές επαναλήψεις και φυσικά, με ένα πλάνο για την τελική σου επανάληψη. Φρόντισε να συμπεριλάβεις όλη την ύλη του κάθε μαθήματος και φτιάξε το πραγματικά, σκεπτόμενος-η όσα μπορείς να καλύψεις μέσα σε μια ημέρα. 

  • Ξυπνητήρι 

Αν νιώθεις ότι δεν μπορείς να παραμείνεις συγκεντρωμένος-η για πολλές ώρες ή ακόμα κι ότι δεν έχεις το κουράγιο να ξεκινήσεις, μπορείς να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχεις τάσεις άρνησης για διάβασμα, αλλά αυτό που πρέπει να σκέφτεσαι είναι πως τα δυσκολότερα έχουν περάσει και έχει μείνει πολύ λίγο μέχρι το τέλος. Μπορείς να κάνεις διαλείμματα ανάμεσα στη μελέτη σου και να χρησιμοποιείς ξυπνητήρι για να ξεκινάς και να ολοκληρώνεις το διάβασμά σου. 

4 συμβουλές για να μην αφαιρείσαι στο διάβασμα!

  • Ξεκούραση

Μην ξεχνάς ότι η ξεκούραση είναι ένας σημαντικός παράγοντας που θα σε βοηθήσει να συνεχίσεις και να αποφορτιστείς. Φρόντισε να απολαύσεις οικογενειακές στιγμές ή εξόδους με τους φίλους σου, χωρίς άγχος. Οι διακοπές αποτελούν μια καλή ευκαιρία για διάβασμα, αλλά και για ξεκούραση. 

Αυτές ήταν οι συμβουλές για τις τελικές επαναλήψεις που πρέπει να κάνεις σε όλα τα μαθήματα και σου ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Βρες μας και στο κανάλι μας στο YouTube για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας!

ekthesi.ekfrasi

error: Content is protected !!
X