3 τρόποι να διατηρήσεις τη ψυχική σου υγεία σε περίοδο εξετάσεων!

5 τεχνικές για να χαλαρώσεις

Με αυτά τα tips θα νιώσεις πιο ήρεμος-η από ποτέ…


Αν υπάρχει μία περίοδος, όπου αισθάνεσαι συνεχώς αγχωμένος, αυτή είναι η περίοδος των εξετάσεων. Είτε πρόκειται για τις απλές εξετάσεις του σχολείου, ή τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, ή ακόμα και την Εξεταστική στο Πανεπιστήμιο, αυτή η περίοδος έχει συνδεθεί με άγχος, στρες και φόβο. 

Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό, ακόμα και σε αυτή την περίοδο, να βρίσκεις πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις καλά και γεμάτος-η, για να αποφορτίζεσαι από την έντονη καθημερινότητα. Παρακάτω θα βρεις μερικούς τρόπους για να διατηρήσεις τη ψυχική σου υγεία, σε περίοδο εξετάσεων. 

Να κοιμάσαι επαρκώς!

Ο ύπνος είναι ένα βασικό κομμάτι της ζωής μας, για αυτό και είναι σημαντικό να ξεκουραζόμαστε επαρκώς. Ο αριθμός ωρών που εξυπηρετεί τον καθένα, σίγουρα είναι διαφορετικός, για αυτό και κάποιοι προτιμούν να κοιμούνται 7 ώρες, άλλοι 8 και άλλοι 9. Ένας καλός μέσος όρος είναι από 7 έως 9 ώρες. Λιγότερο ή παραπάνω, μπορεί να προκαλέσουν αρνητικές συνέπειες στη διάθεσή ή την ενέργεια που θα έχεις το πρωί. Ειδικά, στην περίοδο των εξετάσεων, είναι σημαντικό να κοιμάσαι, ενώ δεν είναι κακό να πεις “ναι” σε ένα power nap, τις μεσημεριανές ώρες για να αντλήσεις περισσότερη ενέργεια. 

Να αθλείσαι!

Είτε είσαι της γυμναστικής, είτε όχι, είναι καλό σε μια αγχωτική περίοδο να φροντίσεις να αποβάλλεις το άγχος μέσω της άθλησης. Μπορεί να προτιμάς το απλό περπάτημα, το τρέξιμο ή ακόμα και τη γυμναστική με βάρη. Ανάλογα με το τι σε ευχαριστεί, φρόντισε να αφιερώνεις λίγο χρόνο καθημερινά ή έστω τρεις φορές την εβδομάδα για να παίρνεις δύναμη. 

Να τρέφεσαι υγιεινά!

Τα πάντα συνδέονται με τη διατροφή που κάνουμε. Αν ακολουθείς μια υγιεινή διατροφή, γεμάτη από φρούτα και λαχανικά, τότε δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Στην περίοδο εξετάσεων, είναι καλό να τρέφεσαι σωστά, για να παίρνεις την κατάλληλη ενέργεια και να λειτουργεί σωστά ο μεταβολισμός σου. Επίσης, όπως και να το κάνουμε, η διατροφή συνδέεται με την ψυχολογία, οπότε αν καταναλώνεις για παράδειγμα υπερβολικές ποσότητες ζάχαρης, τότε είναι πιθανό να νιώθεις πιο συχνά στενοχωρημένος-η και χωρίς κίνητρο για να συνεχίσεις!

error: Content is protected !!
X