4 μυστικά για αποτελεσματική μελέτη!

Ο λόγος που η Νεοελληνική Γλώσσα είναι υποχρεωτική

Αυτά θα σου χρειαστούν ακόμα κι όταν δεν συγκεντρώνεσαι με τίποτα!


Πόσες φορές έχεις αισθανθεί ότι κατά τη διάρκεια της μελέτης, το μυαλό σου πηγαίνει αλλού και δεν συγκεντρώνεσαι με τίποτα; Πολλοί είναι οι λόγοι που αυτό μπορεί να συμβεί, όμως αυτό που πραγματικά πρέπει να σε ενδιαφέρει, είναι το πως μπορείς να το αλλάξεις. 

Σίγουρα, καλό είναι να γνωρίζεις ότι δεν είσαι μόνος-η σου. Όλοι οι άνθρωποι όταν κάνουν κάτι για πολλές ώρες, ή μελετούν, μπορούν να παρατηρήσουν τους εαυτούς τους να μη συγκεντρώνονται όπως θα ήθελαν ή το μυαλό τους να τρέχει σε άλλα πράγματα, πιο ασήμαντα. Ας δούμε, λοιπόν, 4 μυστικά για αποτελεσματική μελέτη, που θα σε βοηθήσουν πολύ στο διάβασμά σου. 

  • Βρες την κατάλληλη ώρα για το διάβασμά σου

Είσαι πρωινός ή βραδινό τύπος; Επίλεξε την κατάλληλη ώρα που πιστεύεις ότι συγκεντρώνεσαι καλύτερα και είσαι περισσότερο αποδοτικός-η και προσάρμοσέ τη στο πρόγραμμά σου. Η κατάλληλη ώρα είναι αυτή που ταιριάζει στις συνθήκες της ζωής σου και στο πρόγραμμα των μαθημάτων σου. 

  • Καθόρισε πότε και πόσο συχνά θα κάνεις διάλειμμα

 Αν έχεις συνηθίσει να διαβάζεις συνέχεια χωρίς διάλειμμα, τότε θα πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο μελέτης σου. Θυμήσου να κάνεις συχνά και σύντομα διαλείμματα. Κάποιες φορές, μια μικρή χαλάρωση μπορεί να λύσει και τα πιο μεγάλα προβλήματα!

  • Προτιμάς να μελετάς μόνος ή με παρέα;

Κάποιοι άνθρωποι ενθαρρύνονται περισσότερο αν διαβάζουν μαζί και αποκτούν μεγαλύτερο κίνητρο, ενώ άλλοι αποσπώνται πιο εύκολα. Βρες τι λειτουργεί σε σένα και ενσωμάτωσέ το στην καθημερινότητά σου!

  • Είσαι οπτικός ή ακουστικός τύπος;

Aν είσαι οπτικός, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μεθόδους, όπως εικόνες, διαγράμματα, και mind maps. Αν σε βολεύει να ακούς το υλικό που πρέπει να διαβάσεις, ηχογράφησε τα μαθήματα σου, δες εκπαιδευτικά βίντεο ή διάβασε δυνατά τις σημειώσεις σου!

error: Content is protected !!
X