4 συμβουλές για να μην αφαιρείσαι στο διάβασμα!

4 συμβουλές για να μην αφαιρείσαι στο διάβασμα!

Με αυτές τις συμβουλές θα συγκεντρώνεσαι πιο εύκολα…


4 συμβουλές για να μην αφαιρείσαι στο διάβασμα!

Πόσο συχνά παρατηρείς τον εαυτό σου να αφαιρείται κατά τη διάρκεια του διαβάσματος; Να προτιμά να κοιτάει το κινητό, παρά το βιβλίο; Να κάνει scroll στο TikTok αντί να διαβάζει για το αυριανό διαγώνισμα; Σε όλους μας έχει συμβεί και σίγουρα δεν είσαι μόνος-η σου!

Παρόλα αυτά, επειδή υπάρχουν πολλές φορές που και οι ίδιοι αγανακτούμε με τον εαυτό μας και από το πόσο εύκολα μπορεί να παρασυρθεί από κάτι άλλο, παρά να παραμείνει συγκεντρωμένος, είναι σημαντικό να βρούμε μερικούς τρόπους για να το αποτρέψουμε. Εδώ θα βρεις 4 συμβουλές για να μην αφαιρείσαι στο διάβασμα!

  • Διαμόρφωση κατάλληλου χώρου

Είναι σημαντικό ο χώρος στον οποίο μελετάς να σε βοηθάει να παραμένεις συγκεντρωμένος και όχι να σου αποσπά την προσοχή. Αν, για παράδειγμα, μελετάς στο δωμάτιό σου, μπορείς να φροντίσεις να μην υπάρχει στο γραφείο ανοιχτή τηλεόραση, ή να έχεις το κινητό κοντά σου. Να είναι ένας χώρος ειδικός για μελέτη και συγκέντρωση.

  • Κινητό σε λειτουργία πτήσης

Αν δεν θέλεις να απομακρύνεις το κινητό από δίπλα σου, για τους δικούς σου λόγους, μπορείς να το βάλεις σε λειτουργία πτήσης. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι εξωτερικοί παράγοντες είναι υπαίτιοι για τη διάσπαση της προσοχής μας, όπως για παράδειγμα οι ειδοποιήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, ένα μήνυμα φίλου μας, ή κάποιο συνταρακτικό νέο.

social media marketing concept marketing with applications scaled

  • Πίνε αρκετό νερό!

Ένας από τους βασικούς λόγους που μπορεί να μην έχεις αρκετή ενέργεια ή διάθεση για διάβασμα και συγκέντρωση, είναι η έλλειψη νερού. Είναι καλό να πίνεις αρκετό νερό μέσα στην ημέρα και να παραμένεις ενυδατωμένος-η.

  • Βρες το στήριγμά σου!

Υπάρχει ένας (ή αρκετοί) άνθρωποι στη ζωή σου, οι οποίοι σε στηρίζουν και σε θαυμάζουν για ό,τι έχεις καταφέρει. Είναι σημαντικό να βρεις εκείνον που σε στηρίζει και σε ενθαρρύνει να παραμένεις συγκεντρωμένος-η στο διάβασμά σου!

Δες περισσότερα Θέματα σχετικά με την έκθεση & όχι μόνο, στο κανάλι μας στο YouTube:

ekthesi-ekfrasi.gr

error: Content is protected !!
X