5 τεχνικές για να χαλαρώσεις μετά από μια δύσκολη μέρα!

5 τεχνικές για να χαλαρώσεις

5 τεχνικές για να χαλαρώσεις

Κάποιες φορές χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω από τον ύπνο…


Πόσες φορές έχεις αισθανθεί ότι διανύεις μια… ατέλειωτη μέρα; Μια μέρα που αντί για 24 διαρκεί 50 ώρες; Οι δύσκολες ημέρες υπάρχουν για να εκτιμάμε τις όμορφες που θα έρθουν κι αυτό είναι σίγουρα αποτελεσματικό.

Παρ’ όλα αυτά, επειδή δεν είσαι μόνος/η σου και ξέρουμε πολύ καλά πως είναι να περνάς μια δύσκολη μέρα στο σχολείο, τη δουλειά ή στο σπίτι. Παρακάτω θα σου παρουσιάσουμε 5 αποτελεσματικές τεχνικές, που θα σε κάνουν να χαλαρώσεις μετά από μια δύσκολη ημέρα.

1. Διάβασε κάτι που σε ενδιαφέρει!

Αυτή η συμβουλή σίγουρα δεν απευθύνεται σε όλους, αφού αν είσαι μαθητής/τρια κι ο λόγος που η μέρα σου ήταν δύσκολη ήταν επειδή διάβαζες, καλύτερα να προσπεράσεις αυτή την τεχνική και να κατεβάσεις το βελάκι προς τα κάτω. Αν όμως, η μέρα σου ήταν ατελείωτη, επειδή ήσουν μπροστά από μία οθόνη, εκτελώντας συνεχόμενες εντολές από το αφεντικό/συνάδελφό σου και έπρεπε να μιλάς με πελάτες, τότε το διάβασμα θα σε ηρεμήσει. Καλύτερα βέβαια, να προτιμήσεις κάτι ανάλαφρο που θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να αποφορτιστείς!

5 τεχνικές για να χαλαρώσεις
A young woman at home in a white hoodie on the couch wrapped herself in a warm blanket, reads a book, a novel, winter evening

2. Κάνε ένα χαλαρωτικό μπάνιο

Υπάρχει άραγε κάτι πιο αναζωογονητικό από το να μπαίνεις στο μπάνιο και να αφιερώνεις – τουλάχιστον 20 λεπτά – για να φροντίσεις το σώμα σου (και την ψυχή σου); Σίγουρα, όχι! Ένα χαλαρωτικό μπάνιο μπορεί να αποτελέσει γιατρειά, για τα προβλήματα κάθε είδους και να σε βοηθήσει να ξεχαστείς από την έντονη ρουτίνα, τις υποχρεώσεις και το άγχος που σε έχει καταβάλλει.

3. Κατανάλωσε ένα πλούσιο γεύμα

Πολλές φορές, όταν διανύουμε μια δύσκολη μέρα, δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο να ξεχάσουμε να καταναλώσουμε τα γεύματά μας. Αλλά ακόμα κι αν το κάνουμε, τα καταναλώνουμε υπό πίεση και βιαστικά, για να επανέλθουμε σε αυτό που κάναμε προηγουμένως. Οπότε, μια καλή τεχνική για να χαλαρώσεις είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο να απολαύσεις ένα ωραίο γεύμα!

4. Αφέσου στο ρυθμό της μουσικής

Είχες δύσκολη μέρα; Βάλε ακουστικά και άκου την αγαπημένη σου playlist! Αν θέλεις, δοκίμασε να χορέψεις κιόλας στους ρυθμούς των αγαπημένων σου τραγουδιών. Αν αυτό δεν θεωρείται ψυχοθεραπεία, τότε τι;

5. Διαλογίσου

Μια όμορφη εμπειρία για κάθε άνθρωπο είναι να αφιερώνει λίγο χρόνο στο να έρχεται καθημερινά σε επαφή με την εσωτερική του φύση. Κάτσε αναπαυτικά, κλείσε τα μάτια, ηρέμησε και διώξε τις άσχημες σκέψεις της καθημερινότητάς σου.

error: Content is protected !!
X